FacebookTwitter

wetenschepper helpt

wetenschepper helpt mensen en mensen in organisaties die vast zitten aan nieuwe vormen en manieren om weer in beweging te komen. Het leven is namelijk gemaakt om vanzelf te gaan, als we niet meer vanzelf stromen, dan zitten we in negen van de tien keer gevangen in ons hoofd en ons denken. wetenschepper helpt aan nieuwe spelregels zodat het weer gaat stromen.

 

Soms kom je steeds opnieuw op een punt in een proces dat je moet erkennen dat je niet meer weet hoe je nu verder gaat. Je komt dan vast te zitten in jezelf of in je organisatie. Een rotgevoel is dat. In 99 van de 100 keer is dat het teken dat je niet meer verder moet gaan op de manier waarop je aan het gaan was. Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg. Het is dus tijd voor iets nieuws. Maar… dat nieuwe is kennelijk niet meer in jezelf of in je eigen organisatie te vinden. Anders had je het al lang gedaan. Tijd voor een nieuwe set spelregels. Een nieuw besturingssysteem, zo zou je het ook kunnen noemen.

wetenschepper helpt met dit soort grote transformaties om bestaande regelsets los te laten en te groeien naar nieuwe regels. Door met het weten iets nieuws te scheppen. Met veel meer dan alleen je hoofd en het denken dus. Daar heb je inzicht, moed, doorzettingsvermogen en implementatie-intelligentie voor nodig. Niet niets dus. De ontwerpprincipes van gaming en behavioural design worden hiervoor gebruikt. Opnieuw aan de slag met speelsheid, spelregels en speelruimte. Zodat we weer weten wanneer je zo goed mogelijk de spelregels uitvoert en wanneer je weer speelt met spelregels.